En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Seçilecek kapı dâhilin kapsamlı risk değerlendirmesi yapılmış olduktan sonra. Muktezi nöbetaretler ve aydınlatmalar dokumalmalıdır.

Hiç kuruntu namevcut ki yangın felaketi, sene zarfında güç kaybına niye olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kısaltarak bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem sevimli hem de varlık yitirilmesine niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle de faik strüktürda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında birey ve finans kaybı arkaış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğu kez 60 an, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını ika etmek binaların yangından korunması kucakin elzemdir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında yaman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Misil adetsı: Binaların karşı sayısı kapıların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı yapılarda her katta bir adet ivedi çıkış bapsı nokta almalıdır. Ali katlı konstrüksiyonlarda katlar arasındaki intikallerde bile kapılar bulunabilir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle de koca binalarda olması kişilerin can kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çhileışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası gibi acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Lazım bayilerimiz gerekse doğrudan toptan Yangın Kapısı satış olarak dunda yan düz illere iş vermekteyiz.

Yangın baplarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden çokça adam evetşıyor ise yangın bapsı gidiş yönüne doğru açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı akıllıca itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı panik sektör şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı derunin az çok işçiliklevsel şekilde vazife yapmalıdır.

Ayrıca, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Report this wiki page